Valoració de l’estat nutricional dels pacients amb insuficiència cardíaca

Author

Fortuny Lloret, Laia

Other authors

Zapata Rojas, Amalia

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Publication date

2017-05-10T10:15:42Z

2017-05-10T10:15:42Z

2016-06



Abstract

Introducció: La insuficiència cardíaca és un problema de salut pública de primer ordre, és un desequilibri entre la capacitat del cor per bombejar sang i les necessitats de l’organisme. Molts pacients amb aquesta patologia són hospitalitzats i l’estat nutricional s’hi veu implicat. Objectius: Els objectius d’aquest estudi han estat identificar l’estat nutricional del pacients hospitalitzats diagnosticats d’ insuficiència cardíaca, analitzar els nivells d’adaptació de la dieta mediterrània dels pacients, identificar el grau de dependència i l’estat cognitiu dels pacients. Resultats: La gran majoria dels pacients es troben en risc de malnutrició, en un estat cognitiu normal i amb un grau de dependència lleu. L’adherència a la dieta mediterrània és baixa en més de la meitat de la mostra. Conclusions: És necessari mantenir una dieta equilibrada i variada en aquest tipus de pacients, i fer-ne un control.

Document Type

bachelorThesis

Language

Catalan

Subjects and keywords

Insuficiència cardíaca; Estat nutricional; Dieta mediterrània; Dieta mediterrània; Insuficiència cardíaca; Malalts -- Alimentació -- Necessitats

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)