La majoria de persones diagnosticades de càncer de còlon, seran candidats a que se'ls faci una resecció del tub digestiu i per tant, se'ls s'instaurarà una colostomia, comportant una sèrie de canvis fisiològics, emocionals i en la seva alimentació. L'alimentació que segueixen les persones colostomitzades tendeix a ser molt monòtona i desequilibrada alhora que poc saludable. Aquest estudi pretén analitzar l'alimentació de les persones colostomitzades, mitjançant entrevistes on s'investigarà l'adherència a la dieta mediterrània, el nivell d'activitat física i les tècniques culinàries més utilitzades de les persones amb colostomia. Els resultats obtinguts mostren que aquestes persones segueixen una dieta amb menjars molt monòtons, que finalment acaben cansant als pacients, el que provoca l'omissió de menjars jugant així amb el seu propi estat nutricional, podent causar dèficits de nutrients. Alhora, els resultats ens mostren que aquestes persones s'allunyen molt d'una dieta sana, equilibrada i variada. Com a conclusió del treball considerem que per poder canviar l'alimentació que segueixen aquestes persones i, millorar el seu estat nutricional, cal la realització d'un receptari on es recullen diverses receptes, fàcils de fer i molt variades, alhora que recomanacions i consells per portar una dieta sana, equilibrada i variada.
The majority of people diagnosed with colon cancer will be candidates for a resection of the digestive tract and therefore, a colostomy will be instituted, involving a series of physiological, emotional and nutritional changes. The food that colostomized people follow tends to be very monotonous and unbalanced as well as unhealthy. This study aims to analyze the diet of colostomized individuals through interviews that will investigate the adherence to the Mediterranean diet, the level of physical activity and the culinary techniques most used by people with colostomy. The results show that these people follow a diet with very monotonous foods, which eventually end up tiring patients, which causes the omission of foods playing with their own nutritional status, which can cause nutrient deficits. At the same time, the results show that these people are far from a healthy, balanced and varied diet. As a conclusion of the work we consider that in order to change the diet that these people follow and improve their nutritional status, it is necessary to make a recipe book where various recipes are collected, easy to make and very varied, as well as recommendations and advice for take a healthy, balanced and varied diet.
Catalan
Colostomia; Ostomia; Alimentació; Guia; Colostomia; Ostomitzats -- Alimentació
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Treballs de l'estudiantat [3375]