Guia alimentària per a persones colostomitzades

dc.contributor
Zapata Rojas, Amalia
dc.contributor
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Guillaumet Tamargo, Anna
dc.date.accessioned
2024-12-05T23:07:28Z
dc.date.available
2024-12-05T23:07:28Z
dc.date.issued
2018-09-06T10:39:01Z
dc.date.issued
2018-09-06T10:39:01Z
dc.date.issued
2017
dc.identifier
http://hdl.handle.net/10459.1/64693
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10459.1/64693
dc.description.abstract
La majoria de persones diagnosticades de càncer de còlon, seran candidats a que se'ls faci una resecció del tub digestiu i per tant, se'ls s'instaurarà una colostomia, comportant una sèrie de canvis fisiològics, emocionals i en la seva alimentació. L'alimentació que segueixen les persones colostomitzades tendeix a ser molt monòtona i desequilibrada alhora que poc saludable. Aquest estudi pretén analitzar l'alimentació de les persones colostomitzades, mitjançant entrevistes on s'investigarà l'adherència a la dieta mediterrània, el nivell d'activitat física i les tècniques culinàries més utilitzades de les persones amb colostomia. Els resultats obtinguts mostren que aquestes persones segueixen una dieta amb menjars molt monòtons, que finalment acaben cansant als pacients, el que provoca l'omissió de menjars jugant així amb el seu propi estat nutricional, podent causar dèficits de nutrients. Alhora, els resultats ens mostren que aquestes persones s'allunyen molt d'una dieta sana, equilibrada i variada. Com a conclusió del treball considerem que per poder canviar l'alimentació que segueixen aquestes persones i, millorar el seu estat nutricional, cal la realització d'un receptari on es recullen diverses receptes, fàcils de fer i molt variades, alhora que recomanacions i consells per portar una dieta sana, equilibrada i variada.
dc.description.abstract
The majority of people diagnosed with colon cancer will be candidates for a resection of the digestive tract and therefore, a colostomy will be instituted, involving a series of physiological, emotional and nutritional changes. The food that colostomized people follow tends to be very monotonous and unbalanced as well as unhealthy. This study aims to analyze the diet of colostomized individuals through interviews that will investigate the adherence to the Mediterranean diet, the level of physical activity and the culinary techniques most used by people with colostomy. The results show that these people follow a diet with very monotonous foods, which eventually end up tiring patients, which causes the omission of foods playing with their own nutritional status, which can cause nutrient deficits. At the same time, the results show that these people are far from a healthy, balanced and varied diet. As a conclusion of the work we consider that in order to change the diet that these people follow and improve their nutritional status, it is necessary to make a recipe book where various recipes are collected, easy to make and very varied, as well as recommendations and advice for take a healthy, balanced and varied diet.
dc.language
cat
dc.rights
cc-by-nc-nd
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.subject
Colostomia
dc.subject
Ostomia
dc.subject
Alimentació
dc.subject
Guia
dc.subject
Colostomia
dc.subject
Ostomitzats -- Alimentació
dc.title
Guia alimentària per a persones colostomitzades
dc.type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Fitxers en aquest element

FitxersGrandàriaFormatVisualització

No hi ha fitxers associats a aquest element.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)