dc.contributor
Zapata Rojas, Amalia
dc.contributor
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Guillaumet Tamargo, Anna
dc.date.accessioned
2024-12-05T23:07:28Z
dc.date.available
2024-12-05T23:07:28Z
dc.date.issued
2018-09-06T10:39:01Z
dc.date.issued
2018-09-06T10:39:01Z
dc.identifier
http://hdl.handle.net/10459.1/64693
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10459.1/64693
dc.description.abstract
La majoria de persones diagnosticades de càncer de còlon, seran candidats a que se'ls
faci una resecció del tub digestiu i per tant, se'ls s'instaurarà una colostomia, comportant
una sèrie de canvis fisiològics, emocionals i en la seva alimentació. L'alimentació que
segueixen les persones colostomitzades tendeix a ser molt monòtona i desequilibrada
alhora que poc saludable.
Aquest estudi pretén analitzar l'alimentació de les persones colostomitzades, mitjançant
entrevistes on s'investigarà l'adherència a la dieta mediterrània, el nivell d'activitat física
i les tècniques culinàries més utilitzades de les persones amb colostomia.
Els resultats obtinguts mostren que aquestes persones segueixen una dieta amb
menjars molt monòtons, que finalment acaben cansant als pacients, el que provoca
l'omissió de menjars jugant així amb el seu propi estat nutricional, podent causar dèficits
de nutrients. Alhora, els resultats ens mostren que aquestes persones s'allunyen molt
d'una dieta sana, equilibrada i variada.
Com a conclusió del treball considerem que per poder canviar l'alimentació que
segueixen aquestes persones i, millorar el seu estat nutricional, cal la realització d'un
receptari on es recullen diverses receptes, fàcils de fer i molt variades, alhora que
recomanacions i consells per portar una dieta sana, equilibrada i variada.
dc.description.abstract
The majority of people diagnosed with colon cancer will be candidates for a resection of
the digestive tract and therefore, a colostomy will be instituted, involving a series of
physiological, emotional and nutritional changes. The food that colostomized people
follow tends to be very monotonous and unbalanced as well as unhealthy.
This study aims to analyze the diet of colostomized individuals through interviews that
will investigate the adherence to the Mediterranean diet, the level of physical activity
and the culinary techniques most used by people with colostomy.
The results show that these people follow a diet with very monotonous foods, which
eventually end up tiring patients, which causes the omission of foods playing with their
own nutritional status, which can cause nutrient deficits. At the same time, the results
show that these people are far from a healthy, balanced and varied diet.
As a conclusion of the work we consider that in order to change the diet that these
people follow and improve their nutritional status, it is necessary to make a recipe book
where various recipes are collected, easy to make and very varied, as well as
recommendations and advice for take a healthy, balanced and varied diet.
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.subject
Ostomitzats -- Alimentació
dc.title
Guia alimentària per a persones colostomitzades
dc.type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis