Author

Domènech Miret, Elisabet

Other authors

Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària

García Ispierto, Irina

Publication date

2020-02-14T14:35:25Z

2020-02-14T14:35:25Z

2020-02



Abstract

La raça BBB és una raça modificada genèticament per aconseguir un augment en la producció de carn. El que indica que té una conformitat múscul/pes viu elevada. Els fetus són molt grans i musculats abans de néixer, el que comporta un gran nombre de distòcies. Degut aquest retoc genètic, és impossible el part natural i per això s'ha de realitzar cesària. En aquest treball hi ha el protocol que ensenyen a la universitat de Liege (Bèlgica) per realitzar una cesària amb èxit. Cada veterinari té la seva tècnica, que creu que és millor o que li funciona. No hi ha un sol protocol d'èxit. A part, s'explica les possibles complicacions que hi poden haver postcirurgia i com solucionar-les. També es fa una petita comparació amb els protocols francesos, ja que França i Bèlgica són els principals països que fan cesàries.


La raza BBB es una raza modificada genéticamente para lograr un aumento en la producción de carne. Lo que indica que tiene una conformidad músculo/peso vivo elevada. Los fetos son muy grandes y musculosos antes de nacer, lo que conlleva un gran numero de distocias. Debido a este retoque genético, es imposible el parto natural y para ello se debe realizar cesárea. En este trabajo está el protocolo que enseñan en la universidad de Liege (Bélgica) para realizar una cesárea con éxito. Cada veterinario tiene su técnica, que cree que es mejor o que le funciona. No hay solo un protocolo de éxito. Aparte, se explica las posibles complicaciones que pueden haber post-cirugía y como solucionarlas. También se hace una pequeña comparación con los protocolos franceses, ya que Francia y Bélgica son los principales países que hacen cesáreas.


The BBB breed is a genetically modified breed to achieve an increase in meat production, which indicates that it has a high muscle/live weight compliance. The fetuses are very large and muscular before birth, which leads to numerous dystocia. Due to this genetic touch-up, natural childbirth is impossible and for this reason a caesarean section should be performed. In this work is the protocol taught at the University of Liege (Belgium) to perform a successful C-section. Each veterinarian has his technique, which he thinks is better or that works for him. There is no single success protocol. In addition, it explains the possible complications that may occur after surgery and how to solve them. A small comparison is also made with the French protocols, since France and Belgium are the main countries that make caesarean sections.

Document Type

Project / Final year job or degree

Language

Catalan

Subjects and keywords

Blanc blau belga; Sutura uterina; Cesària; Vaques; Cesària (Operació); Sutures (Cirurgia)

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)