El projecte consisteix en el disseny d'una granja ubicada als terrenys que ja es tenen disponibles a l'explotació familiar, la qual fins ara s'ha dedicat exclusivament a la producció de raïm per vendre a diferents cellers, per tant, l'explotació està pràcticament tota plantada ja de cultiu llenyós com és la vinya. Es perceben forts interessos per part dels familiars a què segueixi l'explotació, i no només seguir-la, sinó anar un pas més enllà, transformar el fruit en una beguda alcohòlica com és el vi per poder-lo comercialitzar. És un fet que trobo completament natural, ja que qualsevol que tingués muntada una explotació vitícola, no s'ho pensaria dues vegades i es tiraria de cap a fer el que és més fàcil, transformar el producte i vendre'l posteriorment, tot i que aquesta última fase és sempre la més difícil a causa de l'elevada oferta d'aquest producte. L'opció que pot complementar la producció vitícola és la producció avícola. Sí que és veritat que hi ha molts tipus i formes de producció avícola, i el que hauríem de distingir primer és quina finalitat li volem donar; si la producció d'ous o de carn. En aquest cas, m'he decantat per la producció d'ous basant-me en les tendències que s'han anat veient en aquests anys: la població és cada vegada menys consumista de carn, tant blanca com roja, i els costums vegetarians estan incidint en la població cada vegada amb més força, per tant, considerant aquest factor limitant sumat a què les granges de pollastres ecològics abunden arreu del país, he considerat més oportú triar la producció d'ous una opció més favorable. Una vegada vista quina producció pot sortir més a compte, hem de considerar ja les motivacions personals, les quals estan enfocades a produccions alternatives i poc comuns. Com que no es busca una mida d'explotació massa gran, diferents produccions alternatives hi tenen cabuda, pel fet que el mercat té un petit nínxol a produccions poc comunes, sempre que l'oferta sigui reduïda. Per tant, dins de la producció d'ous, una producció interessant, poc comuna i de qualitat, és la producció d'ous d'oca escollida en aquest treball, una producció poc comuna i per tant, interessant per analitzar. Tal com veurem en altres apartats, la producció d'ous d'oca s'adapta molt bé a la producció vitícola, ja que l'època de posta dels animals fluctua entre Desembre i Abril, precisament l'època en què es dóna menys feina a l'explotació vitícola i podem doncs prestar més atenció a aquesta producció ecològica alternativa. Per tant, al llarg dels mesos de l'any, se'ns reparteixen les tasques per poder dur a terme les dues activitats d'una forma còmoda, sense que s'encavalquin les èpoques en què es donen pics de feina. Tenim també que la producció d'ous d'oca és una producció molt poc explotada al nostre país, de fet, només es dóna una sola granja en tot Espanya. Això fa pensar unes possibilitats: tenen una sortida molt limitada al mercat, altres productors no han pensat que sigui rendible la seva producció a causa de la quantitat d'ous que ponen.
Catalan
Oques; Ous--Producció; Granges avícoles
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Treballs de l'estudiantat [3375]