Mesures per reduir el risc associat a la presència del paràsit anisakis en els productes de la pesca

dc.contributor
Agència de Protecció de la Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.contributor
Departament de Salut
dc.contributor.author
Vives-Rubio, Laia
dc.contributor.author
Bigas-Vidal, Esther
dc.contributor.author
Picart-Barrot, Lluís
dc.contributor.author
Llebaria, Xavier
dc.date.accessioned
2025-10-24T08:27:10Z
dc.date.available
2025-10-24T08:27:10Z
dc.date.issued
2016-12-19T08:43:52Z
dc.date.issued
2016-12-19T08:43:52Z
dc.date.issued
2009-05
dc.identifier
Vives-Rubio L, Bigas-Vidal E, Picart-Barrot Ll, Llebaria X. Mesures per reduir el risc associat a la presència del paràsit anisakis en els productes de la pesca. Butll Epidemiol Catalunya. 2009;30(1):7-11.
dc.identifier
0211-6340
dc.identifier
https://hdl.handle.net/11351/2609
dc.identifier
B. 9672-1980
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11351/2609
dc.description.abstract
Paràsits; Peix cru; Control
dc.description.abstract
Parasites; Raw fish; Control
dc.description.abstract
Parásitos; Pescado crudo; Control
dc.description.abstract
L’anisakiosi és una parasitosi que es produeix en humans pel consum de peix cru o insuficientment cuinat parasitat amb larves Anisakis sp. En aquest article es descriuen els diferents programes de vigilància i control del grau d’infestació per nematodes de la família Anisakidae en peix de la costa catalana per tal de conèixer la prevalença d’aquest paràsit.
dc.description.abstract
Anisakiosi is a parasitic disease that occurs in humans by the consumption of raw or inadequately cooked fish parasitic larvae Anisakis sp. This article describes the different programs that seeks to control the infestation degree by nematodes belonging to Anisakidae family in fish along the Catalan coast in order to determine the prevalence of this parasite.
dc.description.abstract
La anisakiasis es una parasitosis que se produce en humanos por el consumo de pescado crudo o insuficientemente cocinado parasitado con larvas Anisakis sp. En este artículo se describen los diferentes programas de vigilancia y control del grado de infestación por nematodos de la familia Anisakidae en pescado de la costa catalana para conocer la prevalencia de este parásito.
dc.format
application/pdf
dc.language
cat
dc.publisher
Departament de Salut
dc.relation
Butlletí Epidemiològic de Catalunya;30(1)
dc.rights
Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.source
Scientia
dc.subject
Peix - Inspecció - Catalunya
dc.subject
Anisakis
dc.subject
ORGANISMS::Eukaryota::Animals::Invertebrates::Helminths::Nematoda::Secernentea::Ascaridida::Ascaridoidea::Anisakis
dc.subject
PHENOMENA AND PROCESSES::Physiological Phenomena::Diet, Food, and Nutrition::Food::Meat::Seafood
dc.subject
TECHNOLOGY, INDUSTRY, AGRICULTURE::Technology, Industry, and Agriculture::Industry::Food Industry::Food Technology::Food Quality::Food Safety::Food Inspection
dc.subject
Catalonia
dc.subject
ORGANISMOS::Eucariotas::Animales::Invertebrados::Helmintos::Nematodos::Secernentea::Ascarídidos::Ascaridoidea::Anisakis
dc.subject
FENÓMENOS Y PROCESOS::fenómenos fisiológicos::dieta, alimentación y nutrición::alimentos::carne::alimentos del mar
dc.subject
TECNOLOGÍA, INDUSTRIA Y AGRICULTURA::tecnología, industria y agricultura::industria::industria de alimentos::tecnología de alimentos::calidad alimentaria::inocuidad de los alimentos::inspección alimentaria
dc.subject
Cataluña
dc.title
Mesures per reduir el risc associat a la presència del paràsit anisakis en els productes de la pesca
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Ficheros en el ítem

FicherosTamañoFormatoVer

No hay ficheros asociados a este ítem.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)