Ingesta de metalls pesants i arsènic a partir de la dieta a Catalunya: part II (el mercuri i el plom)

dc.contributor
[Ramos JC, Albet M, Teixidó-Canelles À] Subdirecció General de Protecció de la Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.contributor
Departament de Salut
dc.contributor.author
Ramos, Joan C.
dc.contributor.author
Albet, Montserrat
dc.contributor.author
Teixidó-Canelles, Àngel
dc.date.accessioned
2025-10-24T08:25:15Z
dc.date.available
2025-10-24T08:25:15Z
dc.date.issued
2017-04-27T12:22:31Z
dc.date.issued
2017-04-27T12:22:31Z
dc.date.issued
2004-08
dc.identifier
Ramos JC, Albet M, Teixidó-Canelles À. Ingesta de metalls pesants i arsènic a partir de la dieta a Catalunya: part II (el mercuri i el plom). Butll Epidemiol Catalunya. 2004;25 Extra. agost:105-109.
dc.identifier
0211-6340
dc.identifier
https://hdl.handle.net/11351/2844
dc.identifier
B. 9672-1980
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11351/2844
dc.description.abstract
Mercuri; Plom; Dieta total
dc.description.abstract
Mercury; Lead; Overall diet
dc.description.abstract
Mercurio; Plomo; Dieta total
dc.description.abstract
Informe sobre la presència dels metalls pesants en els principals aliments consumits a Catalunya i la seva ingesta a través de la dieta, ja que la sola vigilància del contingut en metalls no permet avaluar el risc per a la salut. El treball, realitzat durant el període 2000-2002, es va plantejar com un estudi de dieta total i es van analitzar 1.008 mostres individuals corresponents als 36 aliments més consumits a Catalunya.
dc.description.abstract
Report about the presence of heavy metals in the main food consumed in Catalonia and its intake through the diet, since the single metal content monitoring can not assess to health risk. This work, achieved during the period 2000-2002, was raised as a total diet study and 1,008 individual samples from the 36 most consumed foods were analyzed in Catalonia.
dc.description.abstract
Informe sobre la presencia de los metales pesados en los principales alimentos consumidos en Cataluña y su ingesta a través de la dieta, ya que la sola vigilancia del contenido en metales no permite evaluar el riesgo para la salud. El trabajo, realizado durante el periodo 2000-2002, se planteó como un estudio de dieta total y se analizaron 1.008 muestras individuales correspondientes a los 36 alimentos más consumidos en Cataluña.
dc.format
application/pdf
dc.language
cat
dc.publisher
Departament de Salut
dc.relation
Butlletí Epidemiològic de Catalunya;25
dc.rights
Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.source
Scientia
dc.subject
Metalls pesants - Contaminació
dc.subject
Cadenes alimentàries (Ecologia)
dc.subject
Aliments - Toxicologia
dc.subject
PUBLIC HEALTH::Environmental Health::Science::Environmental Health::Science::Toxicology::Environmental Health::Metals, Heavy
dc.subject
PUBLIC HEALTH::Environmental Health::Science::Environmental Sciences::Ecology::Food Chain
dc.subject
HEALTH SURVEILLANCE::Health Surveillance of Products::Control and Sanitary Supervision of Foods and Beverages::Food Production::Food Inspection::Food Contamination::Food Pollutants, Chemical
dc.subject
SALUD PÚBLICA::salud ambiental::ciencia::salud ambiental::ciencia::toxicología::salud ambiental::metales pesados
dc.subject
SALUD PÚBLICA::salud ambiental::ciencia::ecología::ambiente::cadena alimentaria
dc.subject
VIGILANCIA SANITARIA::control sanitario de productos::control y supervisión sanitaria de alimentos y bebidas::producción de alimentos::inspección alimentaria::contaminación alimentaria::contaminantes químicos de los alimentos
dc.title
Ingesta de metalls pesants i arsènic a partir de la dieta a Catalunya: part II (el mercuri i el plom)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)