El control de Listeria monocytogenes en el proceso de elaboración, comercialización y venta de los vegetales congelados
Listeria monocytogenes; Vegetals congelats; Mesures de control
Listeria monocytogenes; Vegetales congelados; Medidas de control
Listeria monocytogenes; Frozen vegetables; Control measures
Aquest document es basa en les conclusions d’un estudi realitzat per experts en riscos microbiològics de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i publicat l’abril de 2020. La necessitat de portar-lo a terme va sorgir arran d’un brot de Listeria monocytogenes ST6, entre els anys 2015 i 2018, que va afectar diversos països i a causa del qual van emmalaltir 53 persones i 10 van morir. La font d’infecció van ser unes verdures congelades.
Catalan
Spanish
Listeriosi; Hortalisses - Manipulació; ORGANISMS::Bacteria::Firmicutes::Bacillales::Listeria::Listeria monocytogenes; PHENOMENA AND PROCESSES::Physiological Phenomena::Diet, Food, and Nutrition::Food::Vegetables::Vegetable Products; TECHNOLOGY, INDUSTRY, AND AGRICULTURE::Technology, Industry, and Agriculture::Industry::Food Industry::Food Handling; ORGANISMOS::Bacteria::Firmicutes::Bacillales::Listeria::Listeria monocytogenes; FENÓMENOS Y PROCESOS::fenómenos fisiológicos::dieta, alimentación y nutrición::alimentos::verduras::productos vegetales; TECNOLOGÍA, INDUSTRIA Y AGRICULTURA::tecnología, industria y agricultura::industria::industria de alimentos::manipulación de alimentos
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Acsa brief;02-abril-maig
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/