Sub-direcció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut - SA

El Departament de Salut gestiona Scientia, Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut, tal i com s’estableix a l’Acord GOV/72/2015, de 26 de maig, pel qual es crea el repositori institucional Scientia, Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Scientia es crea com a plataforma digital d’accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya; no té límit territorial ni temporal, ni finalitats comercials i pot ser consultat lliure i gratuïtament.

Repositori institucional Scientia


Si sou autor/a d’algun document elaborat en l’àmbit del Departament de Salut i voleu publicar-lo a RECERCAT podeu fer-ho mitjançant el formulari de contacte.

Recent Submissions

El virus de la grip aviar H5N1 i la seguretat alimentària 

(2025-11-18)

Grip aviar; Seguretat alimentària; Animals de granja

El perclorat i el clorat 

(2025-11-18)

Perclorat; Clorat; Aliments

Menú testimoni 

(2025-11-06)

Menú testimoni; Normativa; Seguretat alimentària

Efectes adversos de la histamina i altres amines biògenes: de la intoxicació escombroïdea a la intolerància a la histamina 

Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària (2025-10-29)

Histamina; Aminas biogénicas; Intoxicación alimentaria

Anàlegs carnis de base vegetal comercialitzats a Catalunya: avaluació del perfil nutricional 

(2023-06-19)

Anàlegs carnis; Dieta vegetal; Anàlisi nutricional

L’aspartam: una re-avaluació contínua 

(2019-12-19)

Aspartam; Edulcorant; Aliments; Avaluació

Extensión de la fecha de consumo de los alimentos: criterios para el aprovechamiento seguro 

Arpa-Cuadrado, Raquel (2019-01-30)

Data de consum; Data de caducitat; Malbaratament alimentari

El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2005 

Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural; Departament de Salut; Agència Catalana de Seguretat Alimentària (2018-03-16)

Residus alimentaris; Seguretat alimentària; Control

Seguretat microbiològica i etiquetatge en formatges de llet crua de cabra i ovella comercialitzats a Catalunya 2017 

Bosch-Collet, Jaume; Castell-Garralda, Victòria; Galbany-Duran, Marta; Jubert, Anna; Lázaro, Mercè; Pérez-de Val, Bernat (2019-04-01)

Seguretat microbiològica; Etiquetatge; Formatges de llet crua de vaca i ovella

El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2004 

Departament de Salut; Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural; Agència Catalana de Seguretat Alimentària (2018-03-16)

Residus alimentaris; Seguretat alimentària; Control

Arsènic, dades recents sobre exposició i risc 

(2020-01-09)

Arsènic; Exposició; Risc; Toxicitat

Reavaluació del glifosat 

(2019-02-20)

Productes fitosanitaris; Glifosat; Seguretat alimentària

Vibrio vulnificus, l’emergència d’un veritable perill 

(2024-07-30)

Vibrio vulnificus; Malalties ecosistemes marins; Seguretat alimentària

Guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants 

(2015-04-23)

Restaurants; Requisits d'higiene; Catalunya

Les substàncies perfluoroalquíliques (PFAS): gestió del risc 

(2022-02-16)

Substàncies perfluoroalquíliques; Gestió del risc; Contaminants químics

Triquina (Trichinella spp) 

(2022-02-04)

Triquinel·losi; Porc domèstic; Transmissió alimentària

Percepció i anàlisi de la seguretat alimentària en persones immigrades a Catalunya 

Espeitx Bernat, Elena; Caceres Nevot, Juanjo (2017-05-23)

Seguretat alimentària; Immigrants; Catalunya

Dossier d’informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica en relació amb: la bioresistència o resistència als antimicrobians 

(2018-02-06)

Bioresistència; Resistència antimicrobiana; Microorganismes resistents als antibiòtics

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a les explotacions de bestiar porcí 

(2015-02-02)

Requisits d'higiene; Indústria porcina; Hygiene requirements; Swine Industry; Requisitos de higiene; Indústria porcina

Ús dels guants en la manipulació d’aliments: quin tipus de guants utilitzem 

(2019-04-30)

Guants; Manipulació d'aliments; Gèrmens

More