Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/355541

Swifties, swifters y otros fans : aproximación a los Fandom studies a través del fanbase de Taylor Swift
Gento de Celis, Paloma
Escola Superior de Música de Catalunya; Rabaseda i Matas, Joaquim,
Taylor Swift ha sido capaz de crear un fanbase muy presente en las redes sociales. Sin embargo, con el cambio de dirección de su carrera al pasar de considerarse una artista 'country' a una artista 'pop', el discurso de autenticidad que, desde su figura se creó, se ha visto alterado por la significación de las distintas etiquetas y por la diferencia a la hora de representarse. Parto de la idea que este discurso es la base para la reformulación de los discursos dados y legitimizados por los fans. 'Swifties, swifters y otros fans: Aproximación a los Fandom Studies a través del fanbase de Taylor Swift' pretende hacer un repaso a la bibliografía general que existe sobre los estudios de fandom, utilizando los conceptos básicos y las herramientas para hacer una primera aproximación a los fenómenos y procesos que ha vivido el fanbase tras el lanzamiento del álbum 1989 (2014).
Taylor Swift ha sigut capaç de crear un fanbase molt present a les xarxes socials. Tot i això, amb el canvi de direcció de la seva carrera al passar de considerar-se una artista 'country' a una artista 'pop', el discurs d'autenticitat que, es va crear des de la seva figura, s'ha vist alterat per la significació de les diferents etiquetes i per la diferència a l'hora de representar-se. Parteixo de la idea que aquest discurs és la base per a la reformulació dels discursos donats i legitimats pels fans. 'Swifties, swifters y otros fans: Aproximación a los Fandom Studies a través del fanbase de Taylor Swift' pretén fer un repàs a la bibliografia general que existeix sobre els estudis de fandom, utilitzant els conceptes bàsics i les eines per a fer una primera aproximació als fenòmens i processos que ha viscut el fanbase a partir del llançament de l'àlbum 1989 (2014).
Taylor Swift has been able to create a fanbase very present in the social networks. However, with the chage of direction from being considered a 'country' artist to a 'pop' artist, the discourse of authenticity that was created around her figure has been altered by the significance of the different labels and her new form of selfrepresentation. I understand that this discoourse of authenticity is the basis for the reformulation of the discourses given and legitimized by her fans. 'Swifties, swifters y otros fans: Aproximación a los Fandom Studies a través del fanbase de Taylor Swift' aims to review the existing literature on Fandom Studies and to use the basic concepts and tools to make a first approximation to the phenomena and the processes that the fanbase has experienced since the realease of the album 1989 (2014).
2018-09
78 - Música
Música -- Afeccionats
Swift, Taylor, 1989- -- Afeccionats
Afeccionats -- Història
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
51 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TFG Paloma Gento de Celis.pdf 9.081 MB PDF Treball fi de grau

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters