Title:
|
Competencia científica y método científico en ciencias sociales y naturales: una propuesta didáctica transversal
|
Author:
|
Sabido-Codina, Judit; Sáez Rosenkranz, Isidora; Gracenea Zugarramurdi, Mercedes; Santacana, Joan, 1948-
|
Other authors:
|
Universitat de Barcelona |
Abstract:
|
Aquest article exposa algunes idees sobre la importància de l'ensenyament de les ciències naturals i socials des d'una perspectiva transdisciplinària i associada al seu mètode. MÈTODE. A partir del diagnòstic sobre la competència científica dels joves espanyols realitzat per diferents entitats, es desenvolupa una proposta educativa per abordar l'ensenyament del mètode científic a través de la gastronomia. RESULTATS. La proposta intenta donar respostes a les necessitats detectades posant en relleu l'ensenyament del mètode científic com a eix articulador del pensament científic, i explora el potencial didàctic de la gastronomia. Així, es materialitzen dues propostes concretes per treballar les ciències naturals i socials a les aules de l'educació obligatòria i postobligatòria. DISCUSSIÓ. Es conclou emfatitzant la necessitat d'abordar didàcticament l'ensenyament de les ciències socials i naturals des d'un punt de vista integrador i pròxim a la realitat dels estudiants. |
Subject(s):
|
-Metodologia de la ciència -Ciències naturals -Ciències socials -Gastronomia -Science methodology -Natural history -Social sciences -Gastronomy |
Rights:
|
cc-by (c) Sabido-Codina, Judit et al., 2019
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es |
Document type:
|
Article Article - Published version |
Published by:
|
ICE Universitat de Barcelona
|
Share:
|
|