Horts a la Vall Fosca : el coneixement ecològic tradicional i la conservació in situ de varietats locals en horts d'alta muntanya

Autor/a

Calvet Mir, Laura

Calvet Mir, Maria

Reyes-García, Victoria

Fecha de publicación

2010

Resumen

Les últimes dècades ha crescut l'interès en la relació existent entre el coneixement tradicional i la gestió dels ecosistemes. En aquest article s'associen ambdues temàtiques estudiant el coneixement i les tradicions relacionades amb la conservació in situ de varietats locals. Específicament, s'avalua la diversitat de varietats locals presents en els horts de la Vall Fosca (Pallars Jussà); es cataloga el coneixement ecològic tradicional associat a aquests cultius, i s'estimen els canvis en la conservació de les varietats locals i el coneixement que hi està lligat. Per a l'anàlisi s'han utilitzat dades de 60 horts, pertanyents a 53 hortolans, en 16 pobles. S'han identificat 39 varietats locals, corresponents a 31 espècies, la majoria amb un coneixement ecològic tradicional associat. El nombre de varietats locals cultivades als horts ha disminuït des de la dècada dels seixanta.

Tipo de documento

Article

Lengua

Catalán

Publicado por

 

Documentos relacionados

Ministerio de Educación y Ciencia SEJ2007-60873

Ministerio de Educación y Ciencia FPU-AP-2006-01849

Revista d'etnologia de Catalunya ; Núm. 37 (Desembre 2010), p. 152-156

Derechos

open access

Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)