Estudi del consum de cereals expandits/en flocs i la seva relació amb els hábits alimentaris i el perfil d'adiposidat d'un grup d'escolars de primaria

Autor/a

Prunera Arbonés, Meritxell

Otros/as autores/as

Piqué Ferré, Maria Teresa

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2015-09-09T09:52:29Z

2015-09-09T09:52:29Z

2015-06



Resumen

Els nous canvis d’estil de vida tendeixen a una disminució de l’activitat física, a un augment de pes i a un augment del consum de productes amb alt contingut calòric. Els cereals expandits/en flocs són aliments, cada vegada més consumits i amb un alt contingut en energia, greixos i sucres. L’objectiu d’aquest treball és avaluar si els escolars que prenen cereals expandits/en flocs tenen uns hàbits d’alimentació menys saludables, són més sedentaris i tenen predisposició a patir sobrepès o obesitat. S’ha estudiat una mostra de 48 escolars (de 7-8anys i de 10-11anys). S’ha realitzat uns qüestionaris sobre el consum alimentari, un estudi de mercat dels cereals expandits/en flocs i determinat els paràmetres d’adipositat. Els escolars que no consumien cereals expandits/en flocs consumien en menor freqüència fruites i hortalisses. No hi havia diferències significatives en la ingesta dels diferents grups d’aliments, ni en l’activitat física, ni en els paràmetres d’adipositat en relació amb el consum de cereals. Els escolars que prenen cereals expandits/en flocs no presenten uns hàbits d’alimentació menys saludables, no eren més sedentaris i tampoc tenen predisposició a patir sobrepès o obesitat.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Cereals expandits/en flocs; Hàbits alimentaris; Perfil d’adipositat; Cereals per esmorzar; Hàbits alimentaris; Obesitat

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)