Descripció del nivell d'adequació nutricional de la ingesta dietètica habitual en gestants

Autor/a

Casas Ribes, Marta

Otros/as autores/as

Rubio Ferraz, Mª Puy

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2017-05-10T09:13:41Z

2017-05-10T09:13:41Z

2016



Resumen

Introducció i objectius: La nutrició durant la gestació és fonamental per una bona evolució de l’embaràs. L’objectiu del treball és observar el compliment de les recomanacions nutricionals de la dieta habitual de les gestants. I determinar si existeixen patrons dietètics diferents segons l’IMC preconceptiu. Mètode: Valoració qualitativa i quantitativa de les ingestes diàries d’un grup de gestants de l’ABS Lleida Rural Nord, mitjançant un QFA. Les dades obtingudes es comparen amb els valors recomanats per la SENC. Resultats: Al valorar la dieta per racions, es va observar una ingesta insuficient de farinacis, greixos d’addició i lactis; i un excés d’aliments proteics. A més d’una ingesta diària de sucres. Els aliments proteics i els lactis consumits van ser de baixa qualitat dietètica. La qualitat i l’equilibri dietètic total van obtenir valors bons. L’anàlisi multivariant mostrava que no hi ha factors diferencials entre els diferents grups segons IMC preconceptiu. Conclusions: La dieta habitual de les gestants no s’ajusta a les racions diàries recomanades i la qualitat dels diferents grups d’aliments ingerits és variable. Durant els controls obstètrics s’hauria de fer una avaluació de la dieta per promoure una bona conducta alimentària.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Embaràs; Racions diàries recomanades; Qualitat dietètica; Embaràs -- Aspectes nutricionals; Hàbits alimentaris

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)