La vinya i el vi en la història. (Resum d'algunes de les aportacions al III Col·loqui d'Història Agrària)

Author

Benito i Monclús, Pere

Publication date

2017-06-08T12:12:36Z

2017-06-08T12:12:36Z

1990



Abstract

Amb el títol "Mil anys de producció, comerc i consum de vins i begudes alcoholiques als Paisos Catalans. va tenir Iloc, la setmana del 14 al 18 de febrer a Vilafranca del Penedes i Sant Sadurní d'Anoia, el 111 Col.loqui d'Història Agraria, organitzat pel Centre d'Estudis Histories Internacionals. La tercera edició dels col·loquis encetava d'aquesta manera una nova línia: la del tractament monogràfic d'un sector productiu concret de L'economia agraria, trencant amb la trajectoria seguida en les dues ocasions anteriors. La vinya i el vi tenen encara un tractament marginal i subordiat a altres aspectes en els renovats estudis d'historia agraria local dels darrers anys. El 111 Col.loqui d'Història Agraria es proposava per primera vegada aplegar les diverses aportacions de la recerca actual en relació amb el complex món de la vinya i el vi i plantejar en darrera instància si aquest món podia ésser individualitzat com a subjecte historiogràfic amb entitat propia.

Document Type

article
publishedVersion

Language

Catalan

Subjects and keywords

Història agrària

Publisher

Centre d'Estudis Ignasi Iglésias

Related items

Reproducció del document publicat a http://www.raco.cat/index.php/Finestrelles/article/view/211364

Finestrelles, 1990, núm. 2, p. 70-79

Rights

(c) Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, 1990

This item appears in the following Collection(s)