La vinya i el vi en la història. (Resum d'algunes de les aportacions al III Col·loqui d'Història Agrària)

Autor/a

Benito i Monclús, Pere

Data de publicació

2017-06-08T12:12:36Z

2017-06-08T12:12:36Z

1990



Resum

Amb el títol "Mil anys de producció, comerc i consum de vins i begudes alcoholiques als Paisos Catalans. va tenir Iloc, la setmana del 14 al 18 de febrer a Vilafranca del Penedes i Sant Sadurní d'Anoia, el 111 Col.loqui d'Història Agraria, organitzat pel Centre d'Estudis Histories Internacionals. La tercera edició dels col·loquis encetava d'aquesta manera una nova línia: la del tractament monogràfic d'un sector productiu concret de L'economia agraria, trencant amb la trajectoria seguida en les dues ocasions anteriors. La vinya i el vi tenen encara un tractament marginal i subordiat a altres aspectes en els renovats estudis d'historia agraria local dels darrers anys. El 111 Col.loqui d'Història Agraria es proposava per primera vegada aplegar les diverses aportacions de la recerca actual en relació amb el complex món de la vinya i el vi i plantejar en darrera instància si aquest món podia ésser individualitzat com a subjecte historiogràfic amb entitat propia.

Tipus de document

article
publishedVersion

Llengua

Català

Matèries i paraules clau

Història agrària

Publicat per

Centre d'Estudis Ignasi Iglésias

Documents relacionats

Reproducció del document publicat a http://www.raco.cat/index.php/Finestrelles/article/view/211364

Finestrelles, 1990, núm. 2, p. 70-79

Drets

(c) Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, 1990

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)