Posturing or enjoying the gastronomic experience? Effects of reputation and experience in the recommendation of upscale restaurants

Author

Daries Ramón, Natalia

Ferrer Rosell, Berta

Cristóbal Fransi, Eduard

Mariné Roig, Estela

Publication date

2019-01-23T11:46:38Z

2019-01-23T11:46:38Z

2018



Abstract

This study has developed an explanatory model based on the theory of motivation related to the possibility of obtaining reputation and recognition for consuming high-end gastronomy and to the enjoyment of the gastronomic experience, with the purpose of analyzing their effects on the intentions to return and recommend this type experience. The study confirms that the gastronomic experience and the status positively affect the intentions of returning and recommending the consumption of high-end gastronomy, being the effect of the experience much stronger.


Los autores agradecen a la Generalitat de Catalunya por la acreditación concedida como Grupo Emergente de Investigación GRTESC (2014 SGR 82). A su vez agradecen a la Universidad de Lleida, por la ayuda concedida dentro del marco del Programa de Promoción de la Investigación de la Universitat de Lleida, convocatoria 2017-TR265, y también al Ministerio de Economía, Industria y Competitividad por la concesión del proyecto TURCOLAB (ECO2017-88984-R).

Document Type

Article
Published version

Language

English

Subjects and keywords

Gastronomy Tourism; Structural Equations; Status; Recommendation; Michelin Restaurants

Publisher

Universidad de Murcia

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Reproducció del document publicat a https://doi.org/10.6018/turismo.42.05

Cuadernos de Turismo, 2018, vol. 42, p. 605-608

Article en castellà: http://hdl.handle.net/10459.1/65606

Rights

cc-by-nc-nd (c) Natalia Daries et al., 2018

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

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