Mesures per reduir el risc associat a la presència del paràsit anisakis en els productes de la pesca

Autor/a

Vives-Rubio, Laia

Bigas-Vidal, Esther

Picart-Barrot, Lluís

Llebaria, Xavier

Altres autors/es

Agència de Protecció de la Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain

Departament de Salut

Data de publicació

2016-12-19T08:43:52Z

2016-12-19T08:43:52Z

2009-05



Resum

Paràsits; Peix cru; Control


Parasites; Raw fish; Control


Parásitos; Pescado crudo; Control


L’anisakiosi és una parasitosi que es produeix en humans pel consum de peix cru o insuficientment cuinat parasitat amb larves Anisakis sp. En aquest article es descriuen els diferents programes de vigilància i control del grau d’infestació per nematodes de la família Anisakidae en peix de la costa catalana per tal de conèixer la prevalença d’aquest paràsit.


Anisakiosi is a parasitic disease that occurs in humans by the consumption of raw or inadequately cooked fish parasitic larvae Anisakis sp. This article describes the different programs that seeks to control the infestation degree by nematodes belonging to Anisakidae family in fish along the Catalan coast in order to determine the prevalence of this parasite.


La anisakiasis es una parasitosis que se produce en humanos por el consumo de pescado crudo o insuficientemente cocinado parasitado con larvas Anisakis sp. En este artículo se describen los diferentes programas de vigilancia y control del grado de infestación por nematodos de la familia Anisakidae en pescado de la costa catalana para conocer la prevalencia de este parásito.

Tipus de document

Article
Versió publicada

Llengua

Català

Matèries i paraules clau

Peix - Inspecció - Catalunya; Anisakis; ORGANISMS::Eukaryota::Animals::Invertebrates::Helminths::Nematoda::Secernentea::Ascaridida::Ascaridoidea::Anisakis; PHENOMENA AND PROCESSES::Physiological Phenomena::Diet, Food, and Nutrition::Food::Meat::Seafood; TECHNOLOGY, INDUSTRY, AGRICULTURE::Technology, Industry, and Agriculture::Industry::Food Industry::Food Technology::Food Quality::Food Safety::Food Inspection; Catalonia; ORGANISMOS::Eucariotas::Animales::Invertebrados::Helmintos::Nematodos::Secernentea::Ascarídidos::Ascaridoidea::Anisakis; FENÓMENOS Y PROCESOS::fenómenos fisiológicos::dieta, alimentación y nutrición::alimentos::carne::alimentos del mar; TECNOLOGÍA, INDUSTRIA Y AGRICULTURA::tecnología, industria y agricultura::industria::industria de alimentos::tecnología de alimentos::calidad alimentaria::inocuidad de los alimentos::inspección alimentaria; Cataluña

Publicat per

Departament de Salut

Documents relacionats

Butlletí Epidemiològic de Catalunya;30(1)

Drets

Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)