Valoració nutricional i avaluació de riscs sobre el consum de panga

Nutritional and risk assessment of the consumption of pangasius

Author

Bosch-Collet, Jaume

Castell-Garralda, Victòria

Farré-Rovira, Rosaura

Lleonart-Bellfill, Ramon

Llobet-Mallafré, Joan M.

Mariné Font, Abel

Nadal-Lomas, Martí

Salas-Salvadó, Jordi

Sanchis-Almenar, Vicente

Timoner-Alonso, Isabel

Vidal-Carrou, M. Carmen

Other authors

[Farré-Rovira R, Lleonart-Bellfill R, Mariné-Font A, Nadal-Lomas M, Salas-Salvadó J, Vidal-Carou MC] Comissió de salut i seguretat alimentària del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària, Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Llobet-Mallafré JM, Sanchís-Almenar V] Comissió de contaminants de la cadena alimentària del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària, Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I] Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), Departamanet de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain

Departament de Salut

Publication date

2018-01-18T10:00:52Z

2018-01-18T10:00:52Z

2017-04



Abstract

Panga; Avaluació del risc; Arsènic


Panga; Evaluación del riesgo; Arsénico


Panga; Risk assessment; Arsenic


El consum de panga, un peix blanc de riu produït en piscifactories al sud-est asiàtic, ha estat controvertit per l’aportació nutricional, el contingut excessiu de contaminants i la sostenibilitat ambiental. Aquest document recull la opinió d’aquest Comitè Assessor sobre els temes de controvèrsia relacionats amb la seguretat d’aquest consum


El consumo de panga, un pescado blanco de río producido en piscifactorías en el sureste asiático, ha sido controvertido por el aporte nutricional, el contenido excesivo de contaminantes y la sostenibilidad ambiental. Este documento recoge la opinión de este Comité Asesor sobre los temas de controversia relacionados con la seguridad de este consumo.


The consumption of panga, a white river fish produced in fish farms in Southeast Asia, has been controversial due to the nutrition, excessive content of pollutants and environmental sustainability. This document collects the opinion of this Advisory Committee on the issues of controversy related to the safety of this consumption.

Document Type

Report
Published version

Language

Catalan

English

Subjects and keywords

Peix - Contaminació; Anàlisi de perills i punts de control crític; Arsènic - Toxicologia; PUBLIC HEALTH::Environmental Health::Water Resources::Aquatic Biology::Fishes; HEALTH SURVEILLANCE::Environmental Health Surveillance::Environmental Health::Environmental Risks::Environmental Exposure::Chemical Compound Exposure::Chemical Pollutants; HEALTH CARE::Environment and Public Health::Public Health::Epidemiologic Measurements::Environment and Public Health::Public Health::Risk Assessment; SALUD PÚBLICA::salud ambiental::recursos hídricos::hidrobiología::peces; VIGILANCIA SANITARIA::vigilancia en salud ambiental::salud ambiental::riesgos ambientales::exposición ambiental::exposición a compuestos químicos::contaminantes químicos; ATENCIÓN DE SALUD::ambiente y salud pública::salud pública::medidas epidemiológicas::ambiente y salud pública::salud pública::evaluación de riesgos

Publisher

Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Rights

Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

This item appears in the following Collection(s)