Avaluació de nou material vegetal de sorgo farratger per millorar la qualitat de farratge davant una situació de canvi climàtic

Author

Serra Gironella, Joan

Sayeras, Roser

Boix, Maria

Fañé Bolibar, Joan

Recacha-Borrell, Judit

Publication date

2025-03-27



Abstract

El sorgo és actualment l’únic cultiu que pot esdevenir una alternativa al farratge de blat de moro davant un escenari d’escassetat d’aigua. Existeix una gran diversitat en les tipologies de sorgo, i s’ha de conèixer molt bé com es pot ajustar cada varietat a les necessitats de les explotacions. Els híbrids de sorgo per pasto en general mostren una major capacitat de rebrot i permeten fer un segon dall més productiu. Les varietats bmr mostren un contingut en lignina menor i una major digestibilitat del farratge. Els aprofitaments precoços aporten un major contingut en proteïna al farratge, i en els més tardans (gra lletós-pastós) augmenta una mica el contingut en midons.

Document Type

Article

Document version

Published version

Language

Catalan

CDU Subject

633 - Field crops and their production

Pages

4

Publisher

IRTA

Version of

Butlletí Extensius.cat, 2025, 109, Març,

Grant Agreement Number

GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Avaluació de farratges d'estiu anuals alternatius al blat de moro, amb una major tolerància a l'estrès hídric, pre l'alimentació de les vaques de llet/SORGOFAR

Rights

Attribution 4.0 International

Attribution 4.0 International

This item appears in the following Collection(s)