El sorgo és actualment l’únic cultiu que pot esdevenir una alternativa al farratge de blat de moro davant un escenari d’escassetat d’aigua. Existeix una gran diversitat en les tipologies de sorgo, i s’ha de conèixer molt bé com es pot ajustar cada varietat a les necessitats de les explotacions. Els híbrids de sorgo per pasto en general mostren una major capacitat de rebrot i permeten fer un segon dall més productiu. Les varietats bmr mostren un contingut en lignina menor i una major digestibilitat del farratge. Els aprofitaments precoços aporten un major contingut en proteïna al farratge, i en els més tardans (gra lletós-pastós) augmenta una mica el contingut en midons.
Catalan
633 - Field crops and their production
4
IRTA
Butlletí Extensius.cat, 2025, 109, Març,
GC/PDR 2023-2027/ /CAT/Avaluació de farratges d'estiu anuals alternatius al blat de moro, amb una major tolerància a l'estrès hídric, pre l'alimentació de les vaques de llet/SORGOFAR