dc.contributor
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
dc.contributor.author
Brufau de Barberà, Joaquim
dc.contributor.other
Producció Animal
dc.identifier.citation
Brufau, J. "Novetats que afecten a la nutrició animal a Europa. Nou model europeu de producció animal". Jornada ITPSA (2001: Lanzarote)
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/20.500.12327/4415
dc.description.abstract
La nutrició animal a la Unió Europea (UE) ha estat afectada per vàries crisis, com la de
les vaques boges (encefalopatia bovina espongiforme) (BSE), les hormones a la carn,
la contaminació per les dioxines, els Organismes Genèticament Modificats (GMO) i l’ús
d’antibiòtics com a promotors de creixement (AMGP).
Des dels anys 70, la producció animal a la UE ha estat encaminada a buscar
regulacions legals per a millorar la seva seguretat i eficàcia. Si més no, durant els
últims cinc anys, casos com la BSE i d’altres han col·locat al sector en primera línia de
les notícies, la qual cosa ha trencat la confiança dels consumidors en el consum de
carn.
Aquesta presentació intentarà explicar per què i com la UE està tractant aquests temes
i què és el que el sector està fent per recobrar la confiança dels consumidors. La
intenció és respondre a algunes qüestions que preocupen al sector, com per exemple:
La producció animal europea, és menys segura que les altres? Per què les regulacions
legals són més exigents per a nutrició animal que per als humans? El sector s’està
preguntant si aquesta crisi pot produir un nou model europeu de producció animal.
Finalment, l’actual sistema de ramaderia s’haurà de discutir: quantitat o qualitat.
dc.rights
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 2.5 International
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/
dc.subject
Nutrició animal
dc.subject
Animals -- Cria i desenvolupament
dc.title
Novetats que afecten a la nutrició animal a Europa. Nou model europeu de producció animal
dc.type
info:eu-repo/semantics/workingPaper
dc.contributor.group
Nutrició Animal