Título:
|
Cuina, rebost i alimentació a la vil·la romana de Vilauba vers la fi del segle III d.C.
|
Autor/a:
|
Castanyer i Masoliver, Pere, 1961-; Tremoleda i Trilla, Joaquim, 1962-; Colominas Barberà, Lídia
|
Abstract:
|
Dans ce travail, nous étudions les espaces liés à la cuisine et au garde-manger de la partie résidentiel de la villa romaine
de Vilauba. L’identification fonctionnelle de la plupart des zones de la maison permet de connaître les caractéristiques des
aménagements liés à l’alimentation de ses habitants. La destruction soudaine du bâtiment a permis de récupérer la plupart des
objets composant la maison et d’étudier les différents objets d’un point de vue fonctionnel. Outre les outils de cuisine, l’étude
des restes de la faune trouvés dans ces espaces contribue à la reconstruction des principales pratiques alimentaires de cette
villa rurale. |
Resum:
|
En aquest treball s’estudien els espais relacionats amb la cuina i el rebost del nucli residencial de la vil·la romana de Vilauba.
La identificació funcional de la major part de les estances de la casa permet conèixer les característiques de les instal·lacions
vinculades amb l’alimentació dels seus habitants. La destrucció sobtada de l’edificació ha permès recuperar la major part dels
objectes que conformaven el parament de la casa i estudiar els diversos objectes des d’una perspectiva funcional. A més de la
cuina i dels estris culinaris, l’estudi de les restes de fauna recuperades en aquests espais contribueix a reconstruir els principals
hàbits alimentaris en aquesta vil·la rural. |
Fecha de creación:
|
2019 |
Materias (CDU):
|
90 - Arqueologia. Prehistòria |
Materia(s):
|
Vilauba (Camós, Pla de l'Estany : Jaciment arqueològic) Vil·les romanes -- Catalunya Hàbits alimentaris -- Catalunya Aliments -- Catalunya |
Derechos:
|
© Editorial material and organization:
Universitat de Girona, Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany
© Contens and figures: the autors |
Páginas:
|
34 p. |
Tipo de documento:
|
Capítulo o parte de libro |
ISBN:
|
978-84-9984-500-5
|
Editor:
|
Universitat de Girona, Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany
|
Publish at:
|
Cooking, kitchen and food in rural areas during the Roman period. Universitat de Girona, 2019, p. 119-153.
|
Collection:
|
Studies on the rural world in the roman period;11
|
Compartir:
|
|