Valoració nutritiva dels farratges cultivats i subproductes i creació d’una taula d’aliments pròpia del sector ramader català

Autor/a

Martínez García, Víctor

Altres autors/es

Olives Timoner, Sabina

Seguí i Parpal, Antoni

Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

Data de publicació

2012-11-29T17:15:10Z

2012-11-29T17:15:10Z

2012-07-12



Resum

El valor nutritiu dels aliments en l’alimentació dels remugants es mostra majoritàriament a les taules INRA (2007) i NRC (2001). Actualment, la valoració nutritiva en zones diferents de les d’estudi és escassa, considerant-ne representatius de tots els aliments els valors d’aquestes taules. Però la valoració nutritiva dels aliments emprats a les explotacions lleteres catalanes, ens demostra el contrari. L’anàlisi estadística de 44 aliments amb els valors de les taules INRA (2007) en mostrà que en 19 d’aquestos el valor nutritiu fou diferent, podent establir una taula de valoració nutritiva pròpia del sector català.

Tipus de document

bachelorThesis

Llengua

Català

Matèries i paraules clau

Valoració nutritiva; Racionament; Taula d’aliments; Farratge; Alimentació -- Avaluació; Remugants -- Alimentació

Drets

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)