Valoració nutritiva dels farratges cultivats i subproductes i creació d’una taula d’aliments pròpia del sector ramader català

Autor/a

Martínez García, Víctor

Otros/as autores/as

Olives Timoner, Sabina

Seguí i Parpal, Antoni

Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

Fecha de publicación

2012-11-29T17:15:10Z

2012-11-29T17:15:10Z

2012-07-12



Resumen

El valor nutritiu dels aliments en l’alimentació dels remugants es mostra majoritàriament a les taules INRA (2007) i NRC (2001). Actualment, la valoració nutritiva en zones diferents de les d’estudi és escassa, considerant-ne representatius de tots els aliments els valors d’aquestes taules. Però la valoració nutritiva dels aliments emprats a les explotacions lleteres catalanes, ens demostra el contrari. L’anàlisi estadística de 44 aliments amb els valors de les taules INRA (2007) en mostrà que en 19 d’aquestos el valor nutritiu fou diferent, podent establir una taula de valoració nutritiva pròpia del sector català.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Valoració nutritiva; Racionament; Taula d’aliments; Farratge; Alimentació -- Avaluació; Remugants -- Alimentació

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)