Valoració nutritiva dels farratges cultivats i subproductes i creació d’una taula d’aliments pròpia del sector ramader català

Author

Martínez García, Víctor

Other authors

Olives Timoner, Sabina

Seguí i Parpal, Antoni

Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

Publication date

2012-11-29T17:15:10Z

2012-11-29T17:15:10Z

2012-07-12



Abstract

El valor nutritiu dels aliments en l’alimentació dels remugants es mostra majoritàriament a les taules INRA (2007) i NRC (2001). Actualment, la valoració nutritiva en zones diferents de les d’estudi és escassa, considerant-ne representatius de tots els aliments els valors d’aquestes taules. Però la valoració nutritiva dels aliments emprats a les explotacions lleteres catalanes, ens demostra el contrari. L’anàlisi estadística de 44 aliments amb els valors de les taules INRA (2007) en mostrà que en 19 d’aquestos el valor nutritiu fou diferent, podent establir una taula de valoració nutritiva pròpia del sector català.

Document Type

bachelorThesis

Language

Catalan

Subjects and keywords

Valoració nutritiva; Racionament; Taula d’aliments; Farratge; Alimentació -- Avaluació; Remugants -- Alimentació

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca

This item appears in the following Collection(s)