Les glummes ennegrides, una reacció fisiològica pròpia d'algunes varietats de blat

Autor/a

Serra Gironella, Joan

Fañé Bolibar, Joan

Data de publicació

2025-05-29



Resum

Aquest any s'han observat les glumes de les espigues d’alguns blats una pigmentació superficial de color marró – violaci. Els símptomes són coneguts com ‘pseudo black chaff’ o ‘melanisme’. Són el resultat d’una reacció vinculada a la genètica d’algunes varietats, que produeix uns pigments (melanines), que normalment no té gran incidència sobre el rendiment i la qualitat.

Tipus de document

Article

Versió del document

Versió publicada

Llengua

Català

Matèries CDU

633 - Cultius i produccions

Pàgines

2

Publicat per

IRTA

És versió de

Butlletí Extensius.cat, 2025, 111, Maig,

Drets

Attribution 4.0 International

Attribution 4.0 International

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)