Cuina, rebost i alimentació a la vil·la romana de Vilauba vers la fi del segle III d.C.

dc.contributor.author
Castanyer i Masoliver, Pere, 1961-
dc.contributor.author
Tremoleda i Trilla, Joaquim, 1962-
dc.contributor.author
Colominas Barberà, Lídia
dc.date.accessioned
2021-01-27T09:33:12Z
dc.date.accessioned
2024-10-29T10:44:30Z
dc.date.available
2021-01-27T09:33:12Z
dc.date.available
2024-10-29T10:44:30Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.isbn
978-84-9984-500-5
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/2072/431792
dc.description.abstract
Dans ce travail, nous étudions les espaces liés à la cuisine et au garde-manger de la partie résidentiel de la villa romaine de Vilauba. L’identification fonctionnelle de la plupart des zones de la maison permet de connaître les caractéristiques des aménagements liés à l’alimentation de ses habitants. La destruction soudaine du bâtiment a permis de récupérer la plupart des objets composant la maison et d’étudier les différents objets d’un point de vue fonctionnel. Outre les outils de cuisine, l’étude des restes de la faune trouvés dans ces espaces contribue à la reconstruction des principales pratiques alimentaires de cette villa rurale.
fra
dc.description.abstract
En aquest treball s’estudien els espais relacionats amb la cuina i el rebost del nucli residencial de la vil·la romana de Vilauba. La identificació funcional de la major part de les estances de la casa permet conèixer les característiques de les instal·lacions vinculades amb l’alimentació dels seus habitants. La destrucció sobtada de l’edificació ha permès recuperar la major part dels objectes que conformaven el parament de la casa i estudiar els diversos objectes des d’una perspectiva funcional. A més de la cuina i dels estris culinaris, l’estudi de les restes de fauna recuperades en aquests espais contribueix a reconstruir els principals hàbits alimentaris en aquesta vil·la rural.
cat
dc.format.extent
34 p.
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Girona, Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany
dc.relation.ispartof
Cooking, kitchen and food in rural areas during the Roman period. Universitat de Girona, 2019, p. 119-153.
dc.relation.ispartofseries
Studies on the rural world in the roman period;11
dc.rights
© Editorial material and organization: Universitat de Girona, Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany © Contens and figures: the autors
dc.source
RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subject.other
Vilauba (Camós, Pla de l'Estany : Jaciment arqueològic)
dc.subject.other
Vil·les romanes -- Catalunya
dc.subject.other
Hàbits alimentaris -- Catalunya
dc.subject.other
Aliments -- Catalunya
dc.title
Cuina, rebost i alimentació a la vil·la romana de Vilauba vers la fi del segle III d.C.
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.subject.udc
90
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

2019-Cuina-rebost-alimentacio-villa-romana-vilauba.pdf

1.721Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)